Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-πληρώματα
άλλες ομάδες
βαθμολογία
ιερά τέρατα
Ράλλυ Βουλγαρίας
ωράριο
ιστορικό
νέα αγώνα
συμμετοχές
αποτελέσματα
φωτογραφίες
ανασκόπηση

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / WRC  / Πρόγραμμα  2024  / Ράλλυ Βουλγαρίας  / Νέα Αγώνα  / Αρθρο

Ράλλυ Βουλγαρίας:  Τις ενυπώσεις ο Raikkonen!

Ο Kimi Raikkonen επανεκκίνησε σήμερα στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Βουλγαρίας, αφού οι μηχανικοί του έδωσαν όλο το βράδυ μάχη με το χρόνο για να επισκευάσουν τη Citroen C4 WRC έτσι ώστε να είναι ετοιμοπόλεμη για τις σημερινές ε.δ. του αγώνα. Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, βγήκε εχθές στην τελευταία ειδική του σκέλους και ενώ ήταν τέταρτος γενικής και έχοντας σημειώσει εξαιρετικούς χρόνους. Ο Raikkonen έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο 19ο χιλιόμετρο και κατέληξε με την οροφή της C4, χωρίς να πάθει τίποτα ο ίδιος κξαι συνοδηγός του. Όμως, αυτό που έχει καταπλήξει τους περισσότερους είναι οι επιδόσεις του μέχρι εκείνο το σημείο.

Αναμφισβήτητα, μέχρι εκείνο το σημείο ο Φιλανδός πραγματοποιούσε την καλύτερη του εμφάνιση στο θεσμό, αφού στην τελευταία ειδική στους δύο πρώτους ενδιάμεσους χρόνους ήταν ταχύτερος από τον Sebastien Loeb! Στη συνέχεια έχασε χρόνο, αλλά μέχρι τη στιγμή που βγήκε από το δρόμο είχε χάσει μόλις 5 δευτερόλεπτα στα 19 χιλιόμετρα. Βέβαια, η συνέχεια είναι γνωστή, αφούο Φινλανδός βρέθηκε εκτός δρόμου. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι από αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Βρίσκομαι εδώ για να αποκτήσω γνώσεις και να μάθω, αλλά κάποιες φορές πρέπει να μάθεις με τον σκληρό τρόπο. Μέχρι την έξοδο όμως πραγματικά το απολάμβανα και πιέζαμε πολύ. Στην πραγματικότητα ήμασταν οι ταχύτεροι στα δύο πρώτα split. Στη συνέχεια, όμως, βγήκαμε από το δρόμο. Αυτά όμως συμβαίνουν όταν πιέζεις και προσπαθείς για το κάτι παραπάνω. Όμως, είναι πολύ καλό που θα αγωνιστούμε στις επόμενες δύο μέρες, αφού χρειαζόμαστε την εμπειρία και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα, και ελπίζω να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να σημειώσουμε κάποιους καλούς χρόνους».

Ο επικεφαλής της Citroen Junior Team, Benoit Nogier, είπε από την πλευρά του: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις του Kimi. Και συγκεκριμένα στην τελευταία ειδική πήγαινε πολύ καλά»._Π.Τ.panost@4troxoi.gr